Hela Sverige bakar - tarte tatin

1 av 3 | Foto: Linus Hallsenius/TV4
MAT & DRYCK

Första momentet i årets säsong av Hela Sverige bakar - en klassisk fransk äppelpaj.
Tarte Tatin bakas i en ugnsfast stekpanna med degen ovanpå.
I vanliga fall bakas pajen i ugnen, men är du riktigt skicklig kan du göra den på grillen.

Det blev genast knivigt i säsongens första avsnitt av Hela Sverige bakar. De tävlande kastades direkt in i tävlingen och två blev hemskickade med en gång. Deltagarna fick tävla i att baka den klassiska franska efterrätten tarte tatin med egengjord vaniljsås.

Inte vilken paj som helst

Och det var inte vilken tarte tatin som helst som skulle tillredas - pajen skulle göras på grillen.

”Det här känns helst sjukt, vem bakar med en grill?” Frågade sig deltagaren David Sandberg.

Jurymedlemmarna Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg avslöjade att det är den tuffaste säsongen någonsin, så vi får se vilka avancerade bakverk vi kommer få ta del av framöver.

Här är våra recept på tarte tatin

ARTIKELN HANDLAR OM