Vegetarisk korvstroganoff

MAT & DRYCK

Byt ut falukorven mot halloumi och du får en underbart god vegetarisk stroganoff.

Perfekt vardagsmat som både är lättlagad och omtyckt av alla.

Snabbt, smarrigt och välgörande.

Foto: Thinkstock
Halloumi

Halloumistroganoff med ris

4 portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner ris

  • 2 paket halloumi

  • 2 gula lökar

  • 5 st champinjoner

  • 1 vitlök

  • 2 msk tomatpuré

  • 2,5 dl valfri grädde

  • 0,5 burk krossade tomater

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 buljongtärning, grönsak

  • 1 tsk torkad dragon (valfritt)

  • salt och peppar

  • olja att steka i

  • ärtor

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär halloumi i stavar och bryn i olja i en het stekpanna. Osten ska få en gyllene yta.

Tillsätt den hackade löken, vitlök och skivade champinjonerna och låt fräsa ytterligare några minuter.

Häll i grädde, krossade tomater, tomatpuré, buljong och rör försiktigt.

Smaka av med salt och peppar, senap och dragon. Låt puttra några minuter.

Servera med ris och kokta ärtor.

ARTIKELN HANDLAR OM