Sallad med granatäpple och avocado

MAT & DRYCK

En superfräsch sallad som passar till allt grillat.

Granatäppelkärnorna adderar en fin sötma till salladen.

Klar på fem minuter.

Foto: Elvira Pihl
Sallad med granatäpple och avocado

Sallad med granatäpple och avocado

4 personer

Ingredienser:

  • 1 liten påse ruccola

  • 2 avocado

  • 1 halv gurka

  • 1 halvt granatäpple

  • Olivolja och vinäger (t.ex. sherryvinäger)

  • Salt och peppar

  • 1 nypa chiliflakes

Gör så här:

  1. Lägg ruccolan på ett fat.

  2. Dela avocado i skivor.

  3. Skala och halvera gurkan. Ta ur kärnhuset och skär i bitar, lägg allt på fatet med ruccolan.

  4. Gröp ur granatäpplet och dekorera med kärnorna.

  5. Salta och peppra efter smak.

  6. Häll på olivolja, en nypa chiliflakes och några skvättar god vinäger.

ARTIKELN HANDLAR OM