Vit omelett med krämig äggula och rädisor

Foto: Lennart Weibull
Vit omelett - vispa äggen rätt och den blir perfekt.
MAT & DRYCK

Det viktigaste när du gör en omelett är hur du vispar äggen. Knäck dem i en mindre skål och vispa sedan med en gaffel genom att slå gaffeln från den ena sidan av skålen till den andra.
Lyft sedan hastigt upp gaffeln när det inte finns ett enda spår av äggviteklumpar kvar. Salta och gör dig redo.

Vit omelett med krämig äggula och rädisor

4 portioner

4 ägg

50 g parmesan

2–3 msk olivolja

1 knippe vattenkrasse

1 knippe rädisor, tunt skivade

svartpeppar ur kvarn

Gör så här:

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Spara äggulorna hela i skalen medan du gräddar vitorna. Vispa upp äggvitan med 1–2 msk vatten i en bunke. Smaksätt med svartpeppar.

  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Häll ner äggvitorna och grädda på låg värme tills omeletten precis har stannat.

  3. Fördela de hela äggulorna uppe på omeletten och hyvla över parmesan. Låt alltsammans steka i ytterligare 1–2 minuter på låg värme.

  4. Garnera med vattenkrasse och rädisor. Ställ fram hela pannan på bordet och ringla över en god olivolja.

Recept ur ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier Fakta.

ARTIKELN HANDLAR OM