Rostade grönsaker i miso

Foto: Nathan Schacherer
Rostade grönsaker
MAT & DRYCK

Miso behöver inte nödvändigtvis användas enbart i asiatiska rätter, utan sätter en kul twist på svenska råvaror också – de här rostade grönsakerna till exempel!

Rostade grönsaker i miso

4 portioner

1 kilo blandade grönsaker och rotfrukter, till exempel små tomater, morötter, potatis och rödbetor

1 röd paprika

1 gul paprika

1 gul lök

2 rosmarinkvistar

Misosås:

2 msk röd misopasta

2 msk lönnsirap

2 msk risvinäger

1 msk sojasås

2 msk rapsolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rotfrukter och grönsaker slarvigt i lagom stora bitar. Skär löken i klyftor. För över allt till en ugnsform.

  2. Rör ihop ingredienserna till misosås - en i en skål, häll över grönsakerna och blanda runt. Klipp rosmarinkvistar på hälften och lägg ovanpå grönsakerna.

  3. Rosta i ugnen i 30–40 minuter tills grönsakerna är mjuka och löken är karamelliserad. Servera med exempel - vis quinoa, ris, bulgur eller couscous.

Recepten från ”Vardagsvego för alla” av Sofia von Porat, Tukan förlag.

Vegetarisk mat topplista - hittar du här

ARTIKELN HANDLAR OM