Apple pie waffle

MAT & DRYCK

Våffla med smak av äppelpaj.
Den perfekta efterrätten på en härlig brunch.
Recept från populära caféet Älskade Traditioner

Foto: Sofia Nahringbauer
Äppelkaksvåffla

Äppelpajsvåffla

Ingredienser:

  • 1 sats våffelsmet

  • 2 kulor vaniljglass

  • 1 dl sötmandelspån

  • Kanel och florsockerblandning

Äppelkompott

  • 8 äpplen

  • 1 kanelstång

  • 2 msk lönnsirap

  • 1dl normalsaltat smör

  • 1dl brunt farinsocker

  • 2tsk äppelcidervinäger

Gör så här:

Koka upp alla ingredienser tills äppelbitarna är mjuka med lite kärna.

Kolasås

  • 200g strösocker

  • 100g smör

  • 1dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull tills det har en gyllenbrun färg.

  2. Ta av kastrullen från plattan.

  3. Tillsätt smöret i tärnade småbitar bit för bit, samtidigt som du vispar.

  4. Tillsätt grädden under konstant vispning.

Så här gör du våfflan:

  1. Rosta spånen i en het panna tills de fått en gyllenbrun färg.

  2. Grädda våfflorna

  3. Lägg upp dem på ett fint fat.

  4. Lägg 2 kulor vaniljglass, vispad grädde och ringla över kolasåsen på varje våffla.

  5. Strössla på rostade sötmandelspån, vik sedan våfflan på mitten och pudra med kanel och sockerblandning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept