Pollykladdkaka

MAT & DRYCK

Lägg favoritgodiset i favoritkakan.
Polly och kladdkaka i en perfekt kombination.
Supergott till eftermiddagsfikat.

Pollykladdkaka

Ingredienser:

  • 3 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 100 gram smält smör

  • 4 msk kakao

  • 1,5 dl vetemjöl

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 påse Polly

  • Smör och ströbröd till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smöra och bröa formen.

  3. Smält smöret och låt svalna.

  4. Rör ihop socker och ägg försiktigt. Tillsätt det smälta smöret.

  5. Blanda ner vaniljsocker, kakao och vetemjöl i smeten.

  6. Häll smeten i formen och jämna till lite.

  7. Tryck ner pollygodis i hela smeten.

  8. Grädda i cirka 15-20 minuter

  9. Låt svalna helt innan du serverar, gärna med grädde eller glass.

ARTIKELN HANDLAR OM