Fläderblomssaft

MAT & DRYCK

Fläderblomssaft är gott och svalkande i sommarvärmen.

Skynda att plocka när de blommar - säsongen är kort!

Perfekt för både stora och små.

Foto: Thinkstock
Fläderblomssaft

Fläderblomssaft

cirka 4 liter

Ingredienser:

  • 50 stora fläderblomsklasar

  • 4 citroner

  • 4 liter socker

  • 100 gram citronsyra

  • 3 liter vatten

Gör så här:

  1. Skölj blomklasarna noga i ljummet vatten och låt rinna av.

  2. Skölj citronen noga och skär i skivor.

  3. Varva blomklasar, citron, socker och citronsyra i en stor bunke eller hink.

  4. Koka upp vattnet och häll genast över alla ingredienser.

  5. Låt stå i rumstemperatur i kylskåp i fyra dygn.

  6. Sila upp saften genom en silduk eller tunn kökshandduk i flaskor. Förvara svalt.