Hasselbackspotatis

MAT & DRYCK

Hasselbackspotatis är ett bra tillbehör till bland annat kött.
Toppa gärna med dina favoritörter och riven parmesanost för en liten uppdaterad version.
Knaprigt och supergott.


Hasselbackspotatis

Ingredienser:

  • 4 - 6 jämnstora fasta potatisar

  • 30 g smör

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 dl ströbröd

  • 1 msk finhackad rosmarin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt till botten. Lägg en träpinne bredvid och skär mot den så att du inte skär itu potatisen av misstag.

  3. Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Strö över salt, ströbröd och rosmarinen.

  4. Hyvla det kalla smöret med hjälp av en osthyvel och lägg ovanpå potatisarna.

  5. Ugnsbaka potatisarna ca 30-40 minuter tills de är genommjuka med en fin gyllenbrun yta. Under gräddningen kommer smöret smälta ner på den ugnsfasta formen. Pensla gärna över detta smör på potatisen ett par gånger under gräddningen. Då blir det ännu godare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept