Muffinssemlor - för dig som vägrar välja

Foto: Johnér
MAT & DRYCK

Svårt att välja bakverk till söndagsfikat? Slipp dilemmat och kombinera två läckra bakverk till en muffinssemla – muffin och semla i ett!

Så gör du Muffinssemlor

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.

  3. Vispa smör och socker poröst.

  4. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

  5. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Rör ner det och kvarg i smeten.

  6. Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler.

  7. Skär av ett lock på varje muffins. Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa.

  8. Fyll muffinsen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffins.

  9. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

Ingredienser Muffinssemlor

12 stycken

Bullar:

  • 125 g smör

  • 1 dl strösocker

  • 3 ägg

  • 1½ dl kvarg

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 krm salt

  • 1 tsk stötta kardemummakärnor

Fyllning

  • ½ dl mjölk

  • 75 g mandelmassa

  • 2 dl vispgrädde

  • florsocker