Pizza med viltkött och västerbottensost

MAT & DRYCK

En pizza med viltkött, västerbottensost och lingon.
De färska lingonen tillför en supergod och oväntad fräschör till denna pizza med smaker från svenska skogar.

Foto: Elvira Pihl
Pizza med svenska smaker

Swedish Forest - pizza med rökt renkött, västerbotten och lingon

Ingredienser:

Anpassa mängden ingredienser efter antal och storlek på pizza

Tomatsås

Västerbottensost

Rökt renkött

Ungsrostad portobellosvamp

Färsk persilja

Rotfruktschips

Lingon

Gör så här:

Kavla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen

Strö på riven västerbottensost

Tillsätt renköttet och den ugnsrostade portobellosvampen

Grädda tills pizzan fått fin färg

Garnera pizzan med färsk persilja, rotfruktschips och färska lingon

Rökt renkött:

4 pizzor

  • 500 gram varmrökt ren eller hjort

  • 1 dl rapsolja

  • 1/2 msk peppar

  • 50 gr pepparrot

  • ½ msk salt

  • 3 vitlöksklyftor

  • 3 msk rödvinsvinäger

  • 100 gram bladspenat

  1. Slå på plattan på hög värme och häll ner olja i en kastrull.

  2. När kastrullen och oljan är varm, lägg ner köttet.

  3. Tillsätt peppar, pepparrot, salt, vitlök och rödvinsvinäger.

  4. Rör om och tillaga i ca 3 minuter.

  5. Tag kastrullen från plattan och tillsätt spenat, rör om.

  6. Låt svalna och toppa sedan din pizza.

Ungsrostad portobello:

4 pizzor

  • 600 gram portabello (fungerar bra med champinjon eller annan tillgänglig svamp)

  • 6 dl rapsolja

  • 1 kruka timjan

  • 1 msk salt

  • 1 msk peppar

  1. Ta bort portabellons skaft och skiva sedan i 0,5 cm skivor och dela på hälften.

  2. Lägg i en ugnsform och blanda sen rapsolja med salt och peppar, häll över svampen.

  3. Sprid ut hela timjankvistar över svampen och tillaga i ugnen på 200 grader i 10 minuter.

  4. Låt svalna och toppa sedan din pizza.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept