Fänkålssallad med apelsin

Foto: Rolf Adlercreutz
Fänkålssallad
MAT & DRYCK

Denna fänkålssallad med apelsin är inget självklart nummer i varje julbordsbibel men den här enkla fräscha salladen piggar upp skinkor, spjäll och köttbullar – och ser till att du får i dig litet nyttiga vitaminer och fibrer.

Fänkålssallad med apelsin

6–8 personer, som del av ett julbord

2 knubbiga fänkålstånd

2 stora saftiga apelsiner

0,5 dl olivolja

En handfull svarta oliver (de små franska från Nice är extragoda)

Salt

Svartpeppar

Gör så här:

  1. Ansa fänkålen och skär i tunna skivor. Skala apelsinerna med kniv så att allt det vita kommer bort och skär dem sedan i skivor.

  2. Varva fänkål och apelsiner i en vid skål, ringla över olivoljan, strö över lite flingsalt, grovmald svartpeppar och oliverna.

ARTIKELN HANDLAR OM