Himmelska chokladvåfflor

Foto: Catarina König
Chokladvåffla med dulce de leche, grädde och banan av mästerkocksvinnaren Catarina König.
MAT & DRYCK

Lyxa till det med Sveriges mästerkock-vinnaren Catarina Königs recept på härliga belgiska chokladvåfflor som serveras med dulce de leche, grädde och banan.

Chokladvåfflor med dulce de leche, grädde och banan

8 stycken

Ingredienser

2 ägg, separerade (vitor i en skål och gulor i en annan)

3/4 dl socker

180 g smör, smält

3 dl mjölk (alt havredryck)

3,5 dl vetemjöl special

1/2 msk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

4 tsk kakao

1 dl chokladknappar

smör att pensla järnet med

Tillbehör

Lättvispad grädde

Dulce de leche (finns att köpa färdig i bakhyllan i välsorterade butiker)

Skivade bananer

Gör så här

1. Sätt igång våffeljärnet.

2. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.

3. Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål. Blanda väl.

4.Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.

5. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.

6. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet.

7. Vänd ner den hårt vispade äggvitan med en slickepott utan att röra för mycket. Vänd sedan ner chokladknapparna.

8. Smöra järnet och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen.

9. Servera de nygräddade våfflorna med dulce de leche, lättvispad grädde & skivade bananer.

ARTIKELN HANDLAR OM