Ceviche med räkor

Foto: BJÖRN LINDAHL
MAT & DRYCK

Ceviche på äpple, chili, räkor och koriander.
En härlig mix som blir underbar på bröd eller som tillbehör.
Perfekt till den romantiska middagen.

4 personer

½ kilo räkor

50 g crabsticks

1 stort äpple

1 röd chilifrukt

2–3 msk färsk, grovhackad koriander

1 liten gul lök

2 limefrukter

1 krm salt

2 krm socker

1 tsk olivolja 1 lång baguette, eller två ciabatta

Gör så här:

1. Skala räkorna och skär crabsticksen i centimeterlånga bitar. Skala och tärna äpplet och skiva chilifrukten tunt. Skala och hacka löken.

2. Lägg räkor, crabsticks, äppelbitar, chili och lök i en bunke. Dela limefrukterna på hälften och pressa sedan juicen över skaldjursblandningen. Tillsätt olivoljan och blanda sedan i koriander, salt och socker. Rör runt ordentligt och ställ in bunken i kylen att vila 15 minuter. Rör sedan runt igen.

3. Dela baguetten i fyra bitar och fördela cevichen över bröden. Garnera med ett par kvistar koriander.

Mera tips!

Här bjuder Aftonbladet Söndag bjuder på ytterligare två läckerheter: Tacopizza och biff med tryffelsmör.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept