Risonisallad med örter och parmesan

Foto: Felipe Morales
Risonisallad med örter och parmesan
MAT & DRYCK

Den här goda salladen är perfekt till både kyckling och grillad fisk.

Superfräsch med örter, citron och parmesan.

Passar även utmärkt att ha med sig på picknicken.

Risonisallad med örter och parmesan

4 personer

Ingredienser:

  • 4 portioner risoni

  • 1 kruka basilika

  • 1 knippe bladpersilja

  • 1 stor näve ruccola

  • 1 dl parmesan

  • 1 citron

  • 1 dl olivolja

  • salt och svartpeppar

  • 1 dl pinjenötter

Gör så här:

  1. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Skölj under kallt vatten när den är klar så att kokningen avstannar.

  2. Rosta pinjenötterna gyllenbruna.

  3. Riv parmesan och blanda med olivolja, rivet skal och saft från citronen till en dressing.

  4. Grovhacka örterna och ruccolan.

  5. Blanda pastan med örterna och dressingen, tillsätt pinjenötterna och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

  6. Servera!

Stekta kycklinglår

4 personer

Ingredienser:

  • 800 gram kycklinglårfiléer utan ben eller 1000 gram med.

  • 2 vitlöksklyftor

  • Torkade örter

  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 120 grader.

  2. Värm en torr stekpanna med ett tunt lager salt på medelhög värme.

  3. Lägg i kycklingen med skinnsidan neråt när stekpannan är riktigt varm.

  4. Lägg i 2 hela vitlöksklyftor och 3 teskedar torkade kryddor, till exempel rosmarin.

  5. Stek kycklingen tills skinnet är gyllenbrunt och riktigt krispigt.

  6. Vänd kycklingen och ös med fettet som släppt från skinnet. Salta och peppra.

  7. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

  8. Servera!

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Semester