Raggmunk med fläsk

MAT & DRYCK

En riktig klassiker från barndomen.
Gör egna raggmunkar - det är enkelt och supergott.
Servera med stekt fläsk och lingonsylt.

Middagstips för dig som älskar husmanskost

Raggmunk med fläsk

Ingredienser:

  • 800 g potatis

  • 1 ägg

  • 1,5 dl vetemjöl

  • 3 dl mjölk

  • 2 tsk salt

  • 50 g smör

Till servering:

  • 500 g rimmat sidfläsk

  • Lingonsylt

Gör så här:

  1. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Salta.

  2. Stek små plättar av smeten i smör på medelhög värme så att potatisen hinner bli genomstekt.

  3. Skiva det rimmade fläsket och stek i het panna. Servera med raggmunkarna och lingonsylt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept