Bästa receptet på kärleksmums

Foto: Pontus Johansson
Kärleksmums
MAT & DRYCK

Kärleksmums, mockarutor eller snoddas - vad du än kallar det är det här det bästa receptet.
Kaffe, choklad och kokos i kombination kan bara inte bli fel.
Hur gott som helst och enkelt att baka.

Kärleksmums

30 bitar

Ingredienser:

  • 225 gram smör

  • 2 dl mjölk

  • 5 ägg

  • 4½ dl strösocker

  • 1½ msk vaniljsocker

  • 1¼ dl kakao

  • 3 tsk bakpulver

  • 6 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 75 gram smör

  • ¾ dl starkt kaffe

  • ½ dl kakao

  • 1½ msk vaniljsocker

  • 5 dl florsocker

Garnering:

  • 1 dl kokosflingor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.

  3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.

  4. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil.

  5. Tillsätt smör och mjölk och blanda till en jämn smet.

  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, känn efter med en sticka - den får inte bli torr.

  7. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.

  8. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i långpannan.

  9. Bred på glasyren och toppa med kokosflingorna.