Kycklinggryta med dragon

Foto: Emil Wesolowski
Kycklinggryta med dragon
MAT & DRYCK

Kyckling och dragon är en perfekt kombination.
Den här grytan är perfekt en ruggig höstsöndag.
Servera med pressad potatis eller potatismos.

Kycklinggryta med dragon

6 personer

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor

  • 2 gul lök

  • 500 g rotselleri

  • 2 morötter

  • 1 palsternacka

  • 500 gram champinjoner

  • 1 lagerblad

  • 3 svartpepparkorn

  • 5 dl vitt vin

  • 4 vitlöksklyftor

  • smör att steka i

  • vatten

  • 5 dl vispgrädde

  • 1 krukadragon

  • salt och peppar

  • maizena

Gör så här:

  1. Ansa, skala och skär lök, selleri, morot, palsternacka i mindre bitar. (Spara en morot, en lök och svampen)

  2. Fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull på medelvärme.

  3. Dela upp klubborna i drumsticks och lår för sig. Skär bort benknotan från drumsticksen.

  4. Lägg kycklingen i kastrullen med vin och vatten så att det täcker.

  5. Koka upp och låt puttra tills kycklingen är mör.

  6. Sila buljongen och reducera till hälften.

  7. Hacka dragonen.

  8. Smaka av och salta buljongen. Tillsätt grädde och koka upp. Red med maizena till önskad tjocklek på såsen. Tillsätt den hackade dragonen. Låt dra, utan värme.

  9. Tärna morot, hacka lök och stek i en panna med smör tillsammans med champinjonerna. När allt är genomstekt smakar du av med salt och peppar och lite vinäger.

  10. Servera kycklingen med grönsakerna, dragonsåsen och pressad potatis med en klick smör.