Grilla fyllda portobellosvampar i sommar – här hittar du receptet

Foto: Bonnier Fakta
Grilla fyllda portobellosvampar i sommar.
MAT & DRYCK

Testa att grilla något annat än korv, hamburgare och en köttbit i sommar.
Här kan du testa ett härligt recept på fyllda portobellosvampar från boken ”Grilla Grönt” av Malin Landqvist.

Fyllda portobellosvampar

  • 4 portioner

  • Tillagningstid: 30 minuter

  • Grilltid: 20 minuter(indirekt)

Matiga, smakrika svampar. Goda till förrätt precis som de är eller som varmrätt tillsammans med exempelvis grillad avokado.

Det här behöver du:

  • 8 medelstora portobellosvampar

  • 1 stor vitlöksklyfta

  • 1 röd chili

  • 50 g rumsvarmt smör

  • 1 dygnsgammal fralla

  • 1 msk hackad färsk rosmarin

  • en halv tsk salt

  • 1 dl riven pecorinoost

Så här gör du:

  • Ta bort foten på svamparna och hacka dem smått. Lägg hacket i svampens kupiga sida. Salta.

  • Skala och hacka vitlöken. Halvera, kärna ur och hacka chilin.

  • Mosa ihop smöret med vitlök, chili, rosmarin och ost.

  • Fördela blandningen i svamparna. Smula över frallan. Salta.

  • Gratinera på indirekt värme under lock med spjället i locket öppet 15–20 minuter, tills de har fått fin färg

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept