Snabb cheesecake med jordgubbar
Så gör du en god jordgubbscheesecake.
En läcker glassig tårta med en smulig, god kakbotten.
Mycket lättgjord dessert som bakas utan ugn.
Fryst jordgubbscheesecake
Ca 12 bitar
Botten:
250 g Daim cookies, eller digestivekex
75 g smör, smält
Fyllning:
200 g vit choklad
300 g färskost, till exempel Philadelphia
1 ½ dl strösocker
3 ägg, delade i gulor och vitor
4 dl vispgrädde
250 g jordgubbar, mosade
Cirka 5 jordgubbar, skurna i bitar
Gör så här:
1. Smula sönder kakorna i en bunke och blanda smulorna med det smälta smöret.
2. Tryck ut smulorna i botten på en springform, cirka 24 centimeter i diameter, klädd med bakplåtspapper.
3. Fyllning: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Vispa ihop färskost, strö- socker, smält choklad och äggulor till en fluffig smet med en elvisp.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Vispa grädden fluffig i en stor skål och vänd ner äggvitorna och färskostsmeten i grädden. Rör sist ner de mosade jordgubbarna.
5. Häll fyllningen i formen över smulbottnen. Tryck ner jordgubbsbitarna i fyllningen. Täck över formen med plastfolie och frys den i 6–8 timmar.
Recepten är från ”Lindas kakor” av Linda Andersson. Förlag Semic.