Krispig fish taco

Foto: JOHNÉR
Det finns många varianter av fish taco.
MAT & DRYCK

Taco rätt som är laktosfri, äggfri och nötfri.
För glutenfritt - byt ut brödet till glutenfritt tortillabröd.

Fish taco

4 portioner

¼ rödkålshuvud

1 morot

6 rädisor

2 avokado

400 g färsk torsk

1 dl boveteflingor

1 msk olivolja

8 små tortillabröd

1 kruka koriander

2 limefrukter

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Dressing:

¼ klyfta vitlök

1 nypa spiskummin

1 nypa chiliflakes

1 nypa paprikapulver

1 msk olivolja

Saft av 1 limefrukt

1 msk honung

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

1. Strimla rödkål och morot och skiva rädisorna tunt, tärna avokadon och lägg allt i en skål.

2. Skär torsken i bitar, krydda med salt och peppar och rulla den i boveteflingorna. Stek bitarna gyllene i olivolja i cirka 1 minut per sida.

3. Riv vitlöken och blanda samman dressingen. Vänd ner i salladen.

4. Grilla tortillabröden i en grillpanna, fyll bröden med sallad och torsk, toppa med rikligt med koriander. Servera med lime.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept