Rekord i Big Mac – nu har han ätit 30 000

avMiriam Bratt

MAT & DRYCK

Amerikanske Don Gorske har i ett par år haft rekord i flest ätna Big Mac-hamburgare.

Nu har han ätit Big Mac nummer 30 000.

– Om min fru måste stoppa burgarna i en mixer så är det över, säger han till The Sun.

I augusti 2016 hade amerikanske Don Gorske ätit 28 788 hamburgare av sorten Big Mac från McDonalds. Bedriften gav honom en plats i Guinness rekordbok.

Nu har han klarat ett nytt mål: han har ätit 30 000 hamburgare, skriver FDL reporter. Och rekordburgaren intog han på samma restaurang som han åt sin första år 1972.

– Då var det den enda McDonalds som fanns här i stan och jag hade just tagit körkort, säger hamburgerälskaren strax innan han hugger in.

1 av 4
Don Gorske vid 25 000-jubiléet

Känd för sin kärlek till McDonalds

McDonaldsälskaren, som kommer från Fond du Laccity i Wisconsin, blev känd år 2004 i dokumentären ”Super Size Me”.

En vanlig vecka äter han ungefär 14 hamburgare. Men det blir inte särskilt många spontana turer till snabbmatsrestaurangen. I stället köper han flera stycken samtidigt, tar hem dem och fryser dem. När han blir hungrig tar han fram en frusen burgare och stoppar i micron.

Har fortfarande hälsan

Don har gett brittiska tidningen The Sun kopior av sina läkarjournaler från 1997, 2003 och 2011 för att visa att hans kolesterolnivåer ligger under den rekommenderade gränsen på 200.

– Jag älskar Big Macs så mycket jag fortsätter att äta dem tills jag dör. Om jag lever lika länge som min pappa så kommer jag att hinna äta 40 000 hamburgare, säger han till tidningen.

Han är gift med sjuksköterskan Mary, som han friade till på en McDonalds-restaurang 1973.

Avokadovåffla och laxburgare - enkla och goda recept 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

McDonalds

USA