Jordnötsdipp

Foto: David Back
Servera jordnötsdipp med krispiga grönsakstavar
MAT & DRYCK

Denna jordnötsdipp är inspirerad av vår fars hemliga recept som vi har burit med oss i många år. Den är magiskt god och har många gånger varit festens höjdpunkt. Här bjuder vi på vår egen variant. Servera den med krispiga grönsaksstavar, på mackan eller till tapas – egentligen till vad som helst.

Jordnötsdipp

Till en stor sats

2 dl rostade, saltade jordnötter

1 tomat

1 spansk chilipeppar

1 vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré

1 msk kallpressad

Rapsolja

Saften från ½ lime

1 dl hackad koriander

2 tsk kokossocker

½ tsk himalayasalt

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa slätt.

  2. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs. Dippen förtjänar att glänsa, servera den i din bästa skål!

Recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani med foto av David Back, Kakao förlag.

ARTIKELN HANDLAR OM