Asiatisk sallad med sockerärtor

Foto: Björn Lindahl
Asiatisk sallad
MAT & DRYCK

En asiatisk färgglad och fräsch sallad med sockerärtor är perfekt på buffébordet.

Asiatisk sallad med sockerärtor

8–10 bufféportioner

1 gurka

3 dl sockerärtor

5–6 champinjoner

1 röd paprika

Dressing:

1 tsk soja

1 msk socker

1 tsk sesamolja

3 msk risvinäger

1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Börja med dressingen: Blanda soja, socker, sesamolja och risvinäger och rör om tills sockret har lösts upp. Tillsätt olivoljan och blanda ordentligt. Ställ svalt.

  2. Skala gurkan, gärna med en potatisskalare eller osthyvel. Dela gurkan längs mitten. Skrapa ur kärnorna i mitten med en tesked, eller ännu hellre med en grapefruktsked om du har en sådan. Skär gurkhalvorna i bitar, cirka en centimeter tjocka.

  3. Hacka sockerärtorna grovt. Ansa paprikan, ta bort alla kärnor och dela i mindre bitar. Tvätta champinjonerna och klyfta upp dem i mindre bitar.

  4. Lägg gurkhacket, sockerärtor, paprikabitar och champinjoner i en bunke. Häll över dressingen och blanda runt ordentligt. Ställ svalt en timme och blanda runt igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept