Smörstekt löjromstoast

Foto: Magnus Torle
Enkelt - och lyxigt: Löjromstoast!
MAT & DRYCK

Smörstekt löjromstoast är en klassiker just för att det är en obeskrivligt god förrätt som dessutom är jätteenkel att göra.

Smörstekt löjromstoast

6 portioner

1 liten rödlök

50 g smör

6 skivor ljust bröd

150 g löjrom

2 dl crème fraiche

några dillkvistar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka rödlöken.

  2. Hetta upp en stekpanna eller två beroende på storlek. Lägg smöret i stekpannan/stekpannorna. Lägg i brödet och stek gyllenbrunt på båda sidor.

  3. Lägg brödet på varsin tallrik eller en stor skärbräda. Toppa varje skiva med en klick löjrom, crème fraiche och rödlök.

  4. Avsluta med att lägga på en dillkvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Förrätt