Glutenfri morotskaka med färskost och valnötter

Foto: THINKSTOCK
God glutenfri morotskaka.
MAT & DRYCK

En alldeles underbar morotskaka utan mjöl och socker.

4 portioner

4 ägg

2 dl sukrin

3 dl mandelmjöl

2 tsk kanel

1 tsk salt

2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljpulver

5 dl rivna morötter

1 dl kokosfett

50 g smält smör

1 dl hackade valnötter och mandlar

Topping:

200 g färskost

1 dl crème fraiche

½ dl sukrin

50 g valnötter

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg och sukrin fluffigt. Blanda ner de resterande ingredienserna och häll smeten i en smord form.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

4. Låt kakan svalna. Blanda färskosten med créme fraiche och rör i sukrin.

5. Fördela toppingen på kakan och dekorera genom att dra en gaffel över crèmen och toppa med valnötter.

ARTIKELN HANDLAR OM