Tomatsoppa med fetaostkräm

MAT & DRYCK

Det finns inget bättre än en skål varm soppa en regnig dag.
Laga den här mustiga tomatsoppan med rostade körsbärstomater ikväll.
Servera med ett gott bröd och middagen är fulländad.

Foto: STEFAN MATTSSON
Tomatsoppa med fetaostkräm

Tomatsoppa på rostade körsbärstomater med fetaostkräm

4 portioner

Ingredienser:

  • 1 kg körsbärstomater

  • 4 st vitlöksklyftor

  • 1 gul lök

  • 4 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 2 dl grädde

  • olivolja

Fetaostcreme

  • skal och juice från en halv citron

  • 1/2 kruka basilika

  • 1 paket fetaost

  • 0,5 dl crème fraiche

Servera med ett gott bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på grillvärme. Halvera körsbärstomaterna och dela vitlöksklyftorna i kvartar. Strö ut tomat och vitlök på en smord ugnsform, droppa på olivolja och grilla högt upp i ugnen cirka 5-10 minuter, eller tills tomaterna fått färg.

  2. Hacka löken och låt svettas i olivolja i en kastrull. Tillsätt de rostade tomaterna och vitlöken, vatten och buljongtärning och låt puttra i 10 minuter.

  3. Mixa soppan och tillsätt sedan grädde.

  4. Gör fetaostcreme: Riv det gula av citronen och lägg i en skål. Tillsätt citronsaft, finhackad basilika, fetaost och crème fraîche. Mosa ihop med en gaffel.

  5. Servera med en klick fetaostcrème och bröd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept