Siri Barjes färgglada bönröra

MAT & DRYCK

Röror är toppen som förrätt, det är lätt att slänga ihop och du kan ha i lite vad som helst.
Dessutom är det trevligt att dippa.
Siri Barje har lagat den här knallgröna röran som är full av smak.

Foto: Robin Lorentz Allard
Bönröra serverad med rädisor och bröd

Bönröra med spenat, vårlök, persilja och sesamfrön

För fyra personer

Ingredienser:

2 burkar vita bönor

70 g färsk spenat

1 kruka persilja

3 st salladslökar

1 vitlöksklyfta

ca 1/2 dl olivolja

1 skvätt vatten

Salt och peppar

Saften från en halv citron

1 msk blandade sesamfrön

Gör så här:

  • Häll av vätskan från bönorna och skölj dem noga i vatten.

  • Hacka salladslök, vitlök och persilja grovt.

  • Mixa sedan alla ingredienserna utom sesamfröna tills det är helt slätt och grönt.

  • Lägg upp i en fin skål och droppa över lite extra olivolja samt strö över sesamfröna!

Gott att dippa:

Chips

Rädisor

Endive

Selleri

Morot

Bröd

Siri tipsar!

– Som dryckestips så tycker jag definitivt bubbel, kör cava eller prosecco om du tycker att det är för dyrt med champagne. Eller öl, en öl går alltid hem, prova en med lite citrussmak kanske?

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept