Pasta pesto med spenat

Foto: Nathan Schacherer
Pasta pesto
MAT & DRYCK

Pasta pesto är en enkel och snabb vardagsrätt för vilken eftermiddag som helst. De flesta ingredienser är sådana man ofta redan har hemma i köket.
– Jag brukar göra rätten som den är ena dagen och använda det som blir över i en kall pastasallad dag två, tipsar Aftonbladets matredaktör Johan Gunnarsson.

Pasta pesto med spenat

Pastasnäckor för 4 personer

1 dl cashewnötter

Saft av ½ citron

En näve basilika

½ dl växtmjölk

1 dl pastavatten

½ tsk salt

1 krm peppar

1 liten riven vitlök

175 g färsk spenat

Till servering:

Cocktailtomater

Solrosfrön

Gör så här:

  1. Koka pasta i lättsaltat vatten i cirka 7 minuter, tills den har al dentekonsistens. Spara 1 dl av pastavattnet, häll sedan av resterande vatten och ställ pastan åt sidan.

  2. Finfördela cashewnötter till smulor i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser, inklusive det sparade pastavattnet, och mixa till en kräm. Ju längre du mixar, desto mindre blir grynen.

  3. Blanda pesto och pasta. Servera med cocktailtomater och solrosfrön.

Recepten från ”Vardagsvego för alla” av Sofia von Porat, Tukan förlag.

Vegetarisk mat topplista - hittar du här

ARTIKELN HANDLAR OM