Krämig äggröra med cheddar och avocado

Foto: Jerker Ivarsson
Krämig äggröra med cheddar och avocado
MAT & DRYCK

100% ägg heter den här populära rätten på café Pom och Flora i Stockholm.

Fantastiskt god äggröra med cheddar, avocado och picklad chili.

Lägg allt på en skiva vallmotoast så har du världens godaste frukost.

Krämig äggröra med cheddar och avocado

2 portioner

Ingredienser:

  • 2 tjocka skivor ljus formbröd från ditt favoritbageri

  • 1 avocado

  • Picklad röd chili (se recept)

  • Äggröra (se recept)

  • Smör (alt olivolja)

  • Smörgåskrasse eller shisokrasse

Gör så här:

  1. Rosta brödet.

  2. Dela avocadon och skiva den tunt.

  3. Lägg på avocadon på brödet och lägg sedan på äggröran och picklade chilin. Toppa med krasse, svartpeppar och olivolja.

Äggröra

Ingredienser:

  • 4 ägg

  • 1/2 dl grädde

  • 1/2 dl riven lagrad cheddar

  • Smör alt olivolja

Gör så här:

  1. Mixa ihop äggen med lite salt och svartpeppar i en bunke med en stavmixer.

  2. Smält smöret eller olivoljan i en teflonpanna på medelvärme.

  3. Häll äggröran i panna och rör om med en träslev. Låt stelna lite och fortsätt röra. Äggröran ska inte få färg i botten.

  4. När den känns krämig rör i cheddarosten och servera genast.

Picklad röd chili

  • 2 st stora röda chilifrukter

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • 6 msk socker

  • 9 msk vatten

Gör så här:

  1. Koka upp socker, vinäger och vatten i en kastrull, ställ åt sidan.

  2. Skär chilin riktigt tunt och lägg i lagen.

  3. Låt lagen svalna innan servering.

ARTIKELN HANDLAR OM