Kycklinglever med vaxbönor och salvia

Foto: Tine Guth Linse
Servera gärna kycklinglever med salvia som förrätt.
MAT & DRYCK

”Vaxbönor med sin vackra gula färg lyser upp den gyllenbruna kycklinglevern.
Smakerna av kycklinglever, bönor och salvia gör sig mycket bra tillsammans och gör den här rätten till en av mina favoriter.
Servera den gärna som förrätt och lägg upp vackert på ett stort fat.”

Kycklinglever med vaxbönor och salvia

4 portioner

300–400 g kycklinglever

2 små rödlökar

2 msk smör

Salt

Svartpeppar

300 g färska vaxbönor

12–16 blad färsk salvia

1 ½ dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Skär rent kycklinglevern. Skala och klyfta rödlöken.

  2. Fräs lever och lök i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

  3. Rensa vaxbönorna och förväll dem i lättsaltat vatten i en kastrull tills de mjuknat, men passa väl så att de fortfarande har spänst.

  4. Hacka hälften av salvian och tillsätt den tillsammans med grädden i stekpannan. Låt alltsammans bli varmt.

  5. Häll bort kokvattnet från vaxbönorna. Lägg upp vaxbönorna på ett stort fat eller individuella tallrikar. Skeda över kycklingleveroch lökröra. Garnera med blad av färsk salvia. Servera gärna med lite nybakat bröd.

Receptet från ”Det Nordiska köket” av Margareta Schildt-Landgren.

ARTIKELN HANDLAR OM