Pimpa julbordet – rätterna som lyfter

Foto: Björn Lindahl
Dags att förnya årets julbord.
MAT & DRYCK

Ser julbordet likadant ut i år som i fjol? Här är fem julrätter som förnyar julbuffén.
När det kommer till traditioner är det lätt att hamna i samma gamla hjulspår – men det är precis lika lätt att ta sig ur. Särskilt med hjälp av en snabb inlagd gurka, en krämig gratäng eller en potatisbåt toppad med allt det goda.

Potatisbåt med nubberöra

Perfekt tilltugg till fördrinken eller som del av julbordet.

Bakad rotselleri med champinjonpastej

Passar alla - vegetarisk, vegansk och gluten - och laktosfri.

Sötpotatisgratäng med palsternacka

Snabbt och gott! Förkoka ingredienserna och sen in i ugnen 10 minuter.

Snabbinlagd gurka

Enkelt och jättegott till skinka, pastej och julkorv.

Asiatisk sallad med sockerärtor

Fräsch, färglad sallad som bryter av mot det salta på julbordet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Julmat

Jul