Smördegspaket med valnötskräm och päron

MAT & DRYCK

Supergoda knyten med valnötter och päron.

Enkla att göra och perfekta att servera på midsommarbordet.

Recept av Mattias Kristiansson, chefredaktör för Vegomagasinet.

Foto: Mattias Kristiansson
Smördegspaket med valnötskräm och päron

– Valnötter och päron är ett populärt radarpar, här inbakade i smördeg. Fungerar lika bra kalla på en buffé som varma med en kula glass till efterrätt, säger Mattias Kristiansson.

Smördegspaket med valnötskräm och päron

12 st

Ingredienser:

  • 6 smördegsplattor

  • 1 päron

Valnötskräm

  • 3 dl valnötter, ca 150 g

  • ½ dl olja

  • 1 tsk torkad rosmarin

  • ½ dl vatten

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Mixa ihop valnötter, olja, rosmarin, vatten och eventuellt ost i en matberedare. Det ska bli en slät kräm. Smaksätt med salt och svartpeppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Skär smördegsplattorna på hälften så att du får 12 kvadrater. Bred ut ett lager valnötskräm på varje degbit men spara 2 cm ut till kanten.

  4. Riv päronet och fördela över valnötskrämen.

  5. Pensla kanterna med vatten och vik ihop till trekantiga paket.

  6. Pressa ihop kanterna med en gaffel så att de verkligen håller tätt.

  7. Grädda i ca 15 minuter, tills de har fått fin färg.