Glutenfria löjromsvåfflor

Foto: Catarina König
Catarina Königs glutenfria belgiska våfflor med löjrom och crème fraiche.
MAT & DRYCK

Fluffiga belgiska våfflor gjorda på mandelmjöl och fiberhusk toppas med löjrom, crème fraiche och rödlök av mästerkocken Catarina König. Perfekt till både lunch och middag.

Glutenfria belgiska våfflor med löjrom

4–5 stycken

Ingredienser

3 ägg

1 1/2 dl vispgrädde

2 tsk fiberhusk

1 1/2 dl mandelmjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

1 1/2-2 dl riven västerbottensost

100-150g löjrom (gärna Kalix)

2 dl crème fraiche

1 liten rödlök, finhackad

gräslök, dekoration

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Värm upp våffeljärnet och sätt ugnen på 100 grader.

1. Vispa samman ägg, vispgrädde, mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.

2. Riv västerbottensosten och rör ner i smeten.

3. Pensla våffeljärnet med smör och häll sedan upp lagom med smet för en våffla i järnet. Låt grädda ett par min, tills gyllene. Repetera med resten av smeten.

4. När våfflorna blir klara, lägg in på galler i den varma ugnen så de håller sig fina tills servering.

5. Servera våfflorna med syrad grädde, löjrom, finhackad rödlök och toppa med gräslök & nymalen svartpeppar. Ät genast!

ARTIKELN HANDLAR OM