Gratinerad frukt med kokos och ingefära

MAT & DRYCK

Gino - en klassisk dessert.

Här är en lite sundare variant, utan choklad, men mycket smakrik tack vara topping med kokos och ingefära.

Gratinerad frukt med kokos och ingefära

Ingredienser:

2 bananer

2 kiwi

1 färsk ananas

0,5 dl råsocker

1,5 dl kokosflingor

1 lime, saft och rivet skal

2 cm färsk ingefära

0,5 l vaniljglass

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader övervärme.

2. Skala och skiva frukten.

3. Blanda socker och kokosflingor i en skål.

4. Tvätta limen och riv skalet. Riv ingefära och blanda med limeskal, kokos och sockret.

5. Lägg frukten på en ugnsplåt eller gratängform och pressa över limesaft och strö över kokosblandningen.

6. Grädda tills ytan blivit lite brun och servera varm med lite vaniljglass.

ARTIKELN HANDLAR OM