Nya trenden – bubblor i fin butelj

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Inget känns väl så festligt som ett glas kalla bubblor.

Nu kan du köpa mousserande vin i särskilt fina flaskor.

Skynda på, de finns bara i ett begränsat antal.

1 av 3
Anna de Cordoníu 109 kr

Snart är det dags för sommarens festligheter och det är alltid lika populärt att bjuda gästerna på ett glas sprudlande bubblor. Nu finns flera annorlunda flaskor mousserande formgivna av både svenska och utländska konstnärer att köpa på Systembolaget.

Cava i blomsterskrud

Trendiga konstnären Clara Hallencreutz har skapat en limiterad flaska åt den spanska premiumcavan Anna de Cordoníu. Den blommiga flaskan finns på Systembolaget från mitten av maj och blir din för 109 kronor.

Exklusivt bubbel i unik flaska

Den 18 maj lanserar det franska champagnehuset Perrier-Jouët en flaska av deras Cuvée Belle Epoque Blanc de Blancs i en mycket limiterad upplaga, designad av den japanska konst- och glasmästarinnan Ritsue Mishima. Den extravaganta flaskan har en abstrakt form och den exklusiva champagnen är gjord på druvor från en enda skörd från den berömda vingården Côte des Blancs. En flaska kostar 2 999 kronor och på Systembolagets hemsida finns endast 24 stycken till salu. Det gäller alltså att vara snabb om du vill lägga vantarna på en flaska.

Skumpa i tjusig förpackning

Från och med i juni kan du för 279 kronor köpa vit eller rosa champagne från Alexandre Bonnet i vackra presentförpackningar.

Svenska designern Bea Szenfeld har skapat två olika förpackningar utsmyckade med fotografier av hennes handgjorda pappersblommor och finns i antingen blått eller rosa.

– Jag har jobbat med pappersblommor en längre period och det har blivit något av ett signum för mig. De blir så otroligt vackra. Eftersom champagnen lanseras i vår/sommar ville jag skapa något som passar sommaren och som man kanske förknippar med mig. Mönstret är handgjort av mig och sedan avfotograferat och färgsatt, säger Bea Szenfeld i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Champagne