Potatissallad med fetafritters av Siri Barje

MAT & DRYCK

Den här varmrätten är perfekt att bjuda gäster på när du inte vill stå en hel dag i köket.
Siri Barje bjuder på en somrig potatissallad med rädisor, mangold och massor av örter.
– Jag älskar potatissallad, det gör livet värt att leva.

Foto: Robin Lorentz Allard
Potatissallad med fetafritters

Potatissallad med smörstekt mangold, färsk lök, rädisor och sesampanerad fetaost

För fyra personer

Kom ihåg att hälla dressingen på potatisen medan den fortfarande är varm - då tar den upp smaken bättre!

Ingredienser till salladen:

1 kg små potatisar

1 knippe färsk mangold

2 msk smör

1 endiv

1 knippe färska rädisor

1 knippe färsk lök

3 msk stora kapris

1 påse färsk spenat ca 70 g

1 ask smörgåskrasse

Dressing:

5 msk olivolja

3 msk vinäger

2 msk dijonsenap

3 msk creme fraiche

Saften från 1 halv citron

Salt och peppar

Fetafritters:

2 paket fetaost

1 ägg

1 kruka persilja

Peppar

2 dl sesamfrön (orostade)

Olja att steka i

Gör så här:

  • Koka potatisen med skalet på.

  • Dela rädisorna i fyra delar och skiva löken, även det gröna.

  • Dela kaprisen och skiva endiv.

  • Dela mangold i mindre bitar och stek den i smör. Ställ åt sidan.

  • Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

  • Häll av potatisen, dela i mindre bitar och lägg i en skål.

  • Häll på dressingen samt den skivade färska löken i potatisbunken, rör runt och låt stå.

  • Mosa fetaosten med en visp och knäck ned ägget. Hacka persiljan och häll i, blanda ordentligt till en smet.

  • Värm olja i en stekpanna och häll ut sesamfröna på en tallrik.

  • Ta en klick feta och gör en liten biff, panera i sesamfrön och stek dem frasiga i oljan, låt rinna av på papper.

  • Lägg färsk spenat i botten på ett fat, strö över endiv.

  • Lägg på potatisen, rädisor, smörstekt mangold och kapris. Avsluta med smörgåskrasse och servera med fetaostfritters!

Siri tipsar!

– Dryckestips tycker jag en torr, riktigt jäkla kall riesling!

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept