Rårakor med pepparrotstopping

Foto: Mattias Kristiansson
Rårakor med pepparrotstopping
MAT & DRYCK

Rårakor är alltid gott.

Varför inte servera det på midsommarbordet?

Recept av kokboksförfattaren Mattias Kristiansson

– Det är omöjligt att tröttna på rårakor och även om det alltid är gott att toppa med favoriten tångkaviar och yoghurt, så kommer här en ny älskling med pepparrot, säger Mattias Kristiansson

Rårakor med pepparrotstopping

12 st

Ingredienser:

  • 2 stora potatisar

  • smör till stekning, t ex mjölkfritt

Pepparrotstopping:

  • 2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt

  • 2 tsk riven pepparrot

  • 2 msk finklippt gräslök

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda yoghurt, riven pepparrot, gräslök, salt och svartpeppar i en skål.

  2. Riv potatisarna.

  3. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fördela små högar med riven potatis.

  4. Platta till med en stekspade och stek dem gyllenbruna och frasiga innan du vänder på dem.

  5. Stek klart och lägg sedan upp dem på ett serveringsfat.

  6. Klicka ut toppingen på rårakorna och dekorera med gräslök.