Tjuvar stal världens dyraste vodka

MAT & DRYCK

Rinnande guld? Det fick ett par tjuvar med sig efter en stöld på en bar i Köpenhamn. De tog nämligen en flaska Russo-Baltique – världens dyraste vodka. Nu jagar polisen i Danmark de törstiga tjuvar som stulit guldgripen som värd över 10 miljoner kronor, skriver nyhetsbyrån AP.

1 av 2 | Foto: Mads Claus Rasmussen / TT / NTB Scanpix
På den tomma platsen i hyllan på Cafe 33 stod flaskan med vodka värd över 10 miljoner kronor.

Det var under tisdagen som den danska polisen fick in en anmälan. En flaska vodka hade blivit stulen från baren Café 33 i Köpenhamn.

Om tjuvarna lyckats ta sig in med nyckel eller brutit sig in är oklart enligt polisen Knud Hvass som utreder anmälan. Men att tjuvarna visste vad som var värt att stjäla är helt klart – nämligen en flaska vodka.

Det är den guldfärgade flaskan med vodkan Russo-Baltique som baren blivit av med. Allt annat i lokalen var orört.

Ett inbrott där enbart en flaska vodka stjäls kan verka märkligt. Men Russo-Baltique är inte vilken vodka som helst, utan världens dyraste vodka. En flaska är värd cirka 10,6 miljoner kronor.

Prydd med diamanter

Den luxuösa vodkan ligger inte och skvalpar i vilken flaska som helst – utan i en flaska gjord av äkta guld.

Enligt danska TV2 är flaskan gjord av tre kilo guld. Men som om det inte skulle vara nog så innehåller den minst sagt skrytsamma vodkaflaskan lika stor del silver. Och har dessutom en krok prydd med diamanter.

Brian Ingberg, som äger baren där vodkaflaskan blev stulen, ska ha mer än en flytande dyrgrip i sin ägo. Enligt danska Ekstrabladet så ska han nämligen äga 1 200 vodkaflaskor.

Vodkaflaskan som blev stulen var dock inte Brian Ingbergs. Flaskan ska han ha fått lånat från en rysk affärsman. Och dessvärre så var den inte försäkrad.

Världens dyraste köttbit gästar Aftonbladet Morgon 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Alkohol

Brott

Guld