Chocolate chip cookies

Foto: Johnér
Chocolate chip cookies
MAT & DRYCK

Chocolate chip cookies är en klassisk amerikansk kaka som är oemotståndligt god.
Perfekt att bjuda på till eftermiddagsfikat.
Servera gärna med ett glas iskall mjölk.

Chocolate chip cookies

Ingredienser:

  • 100 gram smör

  • 1 dl strösocker

  • ½ dl farinsocker

  • 1 ägg

  • 2 dl vetemjöl

  • ½ tsk bikarbonat

  • ½ tsk salt

  • ½ tsk vaniljsocker

  • 100 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.

  2. Smält smöret i en kastrull, ta från plattan så fort det har smält och låt svalna.

  3. Hacka chokladen grovt. Rör ner socker, farinsocker och ägg i kastrullen.

  4. Blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner det tillsammans med chokladen.

  5. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Se till att lämna lite mellanrum mellan kakorna så att de inte flyter ut i varandra när de gräddas.

  6. Baka kakorna i cirka 10 minuter.

  7. Låt kallna på plåten och servera.

Tips! Vill du inte använda all smet på en gång går det bra att frysa in den och använda vid ett senare tillfälle.

ARTIKELN HANDLAR OM