Krämiga champinjonshots

Foto: Björn Lindahl
Annorlunda ”drinkar” - champinjonsshots!
MAT & DRYCK

Tapas som drink - här bjuds på krämiga champinjonshots. Tillsätt gärna några stänk tabasco. Förbered dagen innan och låt stå över natten.

Krämiga champinjonshots

Ca 10 stycken

500 g champinjoner

8 dl mjölk

1 bit palsternacka, cirka 100 g

1 tärning grönsaksbuljong

Några stänk tabasco

Salt

Små selleristjälkar till garnering

Gör så här:

  1. Tvätta champinjonerna noga och lägg dem i en stor gryta. Fyll på med mjölk. Skala och dela palsternackan i grova bitar. Lägg bitarna och en tärning grönsaksbuljong i grytan. Låt alltihop puttra på svag värme i cirka 15–20 minuter.

  2. Sila av champinjonerna och palsternackan och häll tillbaka champinjonsoppan i grytan. Tillsätt några stänk tabasco och salt och späd eventuellt med lite vatten om du tycker att soppan är för tjock. Ställ svalt i några timmar, gärna över natt. Häll upp i snapsglas och servera.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept