Klassisk lammstek till påsk

MAT & DRYCK

Lammstek är en stor favorit på påskbordet. Servera den med potatisgratäng och rödvinssås och du har en garanterad succémiddag.

Foto: Carolina Byrmo
Lammstek till påsk

Lammstek med vitlök och örter

6 portioner

Ingredienser:

1 kg benfri lammstek

1 hel vitlök

2 msk färsk rosmarin

2 msk färsk timjan

smör att steka i

salt och peppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125 grader

2. Salta, peppra och krydda steken runt om.

3. Halvera vitlöken och stick i 6 stycken klyftor i steken.

4. Bryn steken i smör i en stekpanna så att den får en fin yta runt om.

5. Placera steken i en ungsfast form och lägg i resten av vitlöken.

6. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. Det tar cirka 1 timme. (Mät med köttermometer i mitten av köttbiten)

7. Ta ut steken och låt vila under folie i ytterligare 30 minuter.

Klart att servera!

ARTIKELN HANDLAR OM