Kolaripplad hallonglass

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Hallonglass med kolasås
MAT & DRYCK

En efterrätt som är både god och enkel att göra.
Passa på att göra mycket på en gång så att du har kvar i frysen.
- Den här glassen är den godaste glassen jag någonsin hittat på, säger Jessica Frej.

Recept från boken Supergott och supersnabbt med Jessica Frej

Kolaripplad hallondröm

10 minuter + 8 timmar
10 portioner

Ingredienser:

  • 5 dl vispgrädde

  • 450 g hallon (frysta och tinade eller färska beroende på säsong)

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, à ca 400 g

  • 1 burk karamelliserad mjölk, à ca 400 g

  • 2 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Vispa grädden fast.

  2. Blanda hallon och kondenserad mjölk. Vänd ner grädden i hallonblandningen.

  3. Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt i en skål.

  4. Häll gräddblandningen i en form, cirka 20 x 30 centimeter, och ringla över den karamelliserade mjölken.

  5. Ställ i frysen och låt stå i minst 8 timmar.

  6. Ta fram glassen 10 minuter före servering och skär antingen i bitar med en vass kniv eller skeda upp i skålar eller strutar.