Grillad grön sparris med färskost

MAT & DRYCK

En enkel och supergod rätt med grön sparris och egengjord färskost.
Toppa med lyxiga friterade marcona-mandlar och körvel.
Perfekt som förrätt eller mellanrätt.

Foto: Sofia Nahringbauer
Grön sparris med färskost

Grillad grön sparris med färskost, mandel, olivolja och körvel

4 portioner

Ingredienser:

  • Grön sparris 4-5 st per person

  • ½ l filmjölk

  • Olivolja

  • 2 dl Marcona mandel

  • 50 gr Körvel

  • Salt

  • Peppar

Gör så här:

  • Häng filmjölken i ett kaffefilter över natten. Smaka av med salt. Mixa mandeln i matberedare eller för hand med kniv.

  • Skala sparrisen om den är grov, vänd ihop med lite olivolja och salt. Lägg på grillen och grilla 2 minuter

  • Lägg en klick färskost på vardera tallrik. Fördela ut över tallriken med hjälp av baksidan på en sked.

  • Lägg på sparrisen och olivoljan.

  • Toppa med mandel, peppar och körvel