Pizza med parma och pistaschnötter

MAT & DRYCK

En oväntad pizza med sälta från parmaskinka och sötma från den supersmarriga dadelkrämen.

I vanliga fall brukar man tillsätta parmaskinkan efter att pizzan gräddats i ugnen men här får den baka med och får på så vis en extra härlig textur och en trevlig sälta.

Foto: Elvira Pihl
Pizza med parma och pistaschnötter

Pistacchio Parma - Med parmaskinka, dadlar och pistaschnötter

Ingredienser:

Anpassa mängden efter antal och storlek på pizza

  • Olivolja

  • Dadelpuré

  • Fior-di-latte mozzarella

  • Parmaskinka

  • Ricotta parmigiano reggiano

  • Rostade pistaschnötter

  • Babyspenat

  • Balsamicoreduktion

Gör så här:

  1. Kavla ut degen och pensla med olivolja

  2. Bred över ett lager dadelpuré.

  3. Fördela mozzarellan över hela pizzan.

  4. Lägg på parmaskinkan.

  5. Grädda tills pizzan fått fin färg.

  6. Garnera pizzan med rostade pistaschnötter, babyspenat och balsamicoreduktion.

Dadelpuré:

  • 100 gram urkärnade dadlar

  • 100 gram vatten

Gör så här:

  1. Lägg dadlarna i en kastrull, täck med vatten och låt sjuda 15 min.

  2. Häll av vatten till en ny kastrull. Lägg dadlarna i en annan kastrull eller bunke, Använd vattnet som kokade dadlarna till att mixa med stavmixer till en slät massa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept