Pizza med pesto och ätbara blommor

MAT & DRYCK

En snygg och god pizza som du dekorerar med ätbara blommor.
Den här pizzan blir särskilt god om du gör en egen pesto med extra mycket smak, men det funkar så klart med färdigköpt om du har ont om tid.

Foto: Elvira Pihl
Pizza med pesto och ätbara blommor

Pesto Flower

Ingredienser:

Anpassa mängden ingredienser efter antal och storlek på pizza

  • Pesto

  • Fior-di-latte mozzarella

  • Broccolini (sparrisbroccoli)

  • Ätbara blommor, t.ex. penséer

  • Färsk spenat

  • Oxalis

  • Marinerade körsbärstomater

  • Parmesan

Gör så här:

  1. Kavla ut pizzadegen och bred på ett lager pesto.

  2. Fördela mozzarellan jämnt över pizzan.

  3. Tillsätt broccolinin.

  4. Grädda i ugnen tills osten fått fin färg.

  5. Toppa den gräddade pizzan med marinerade körsbärstomater och hyvlad parmesan.

  6. Garnera med ätbara blommor, färsk spenat och oxalis.

Marinerade körsbärstomater:

  • 500 gram körsbärstomat i valfria färger

  • 3 dl olivolja

  • 1 kruka basilika

  • 4 klyftor vitlök

  • 5 cl sherryvinäger

  • 2 tsk salt

  • 2 tsk peppar

Gör så här:

  1. Skär tomaterna på hälften på olika håll.

  2. Mixa övriga ingredienser med en stavmixer i en bunke.

  3. Häll sedan över tomaterna och blanda.

  4. Låt stå och dra i minst en timme.

  5. Ta ut tomaterna ur vätskan innan du lägger dem på pizzan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept