Chorizo med paprikaröra och fetaost

Foto: Felipe Morales
Chorizo med paprikaröra och feta
MAT & DRYCK

Het korv med goda tillbehör.

Gör en egen paprikaröra, det är hur lätt som helst och passar perfekt till chorizon.

Ta med dig alla tillbehör i en kylväska och grilla korv ute i det gröna så blir middagen extra härlig.

Chorizo med paprikaröra, fetaost och persilja

4 personer

Ingredienser:

  • 4 chorizo

  • 4 korvröd

  • 1 bit formbröd

  • 1 burk grillade paprikor

  • 1 matsked vinäger

  • 1 matsked dijonsenap

  • några skvättar tabasco

  • salt och peppar

  • 1 paket fetaost, smulad

Gör så här:

  1. Bryt brödet i små bitar och lägg i en bunke. Häll några skvättar vinäger över brödet så att det blir lite blött. Tillsätt en matsked dijonsenap.

  2. Häll av den grillade paprikan och spara oljan. Hacka i bitar.

  3. Tillsätt paprikan till brödblandningen och mixa.

  4. När allt är blandat häller du i oljan, lite i taget tills du fått en slät röra.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Lägg korven i brödet och toppa med paprikaröra, smulad fetaost och persilja.