Sötpotatisgratäng med palsternacka

Foto: Björn Lindahl
Sötpotatisgratäng
MAT & DRYCK

Förkoka sötpotatis, palsternacka och vanlig potatis. Sen ska gratängen in i ugnen i cirka 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.

Sötpotatisgratäng med palsternacka

6–8 bufféportioner

350 g sötpotatis

350 g palsternacka

350 g potatis

1 dl grovhackad bladpersilja

4 dl mjölk

2 dl grädde

1 tsk salt

1–2 krm vitpeppar

2 klyftor vitlök

Gör så här:

  1. Skala sötpotatis, palsternacka och potatis och skär dem till grova bitar. Grovhacka persiljan.

  2. Mät upp mjölk, grädde, salt och peppar i en kastrull. Pressa i vitlöken. Låt koka upp och lägg i sötpotatis-, palsternacks- och potatisbitarna. Låt sjuda på svag värme cirka 20 minuter, rör om då och då, eller tills potatisarna (som blir färdigkokta sist) är mjuka. Blanda i persiljan.

  3. Häll upp i en ugnsfast form och gratinera, 225 grader, i cirka 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg. Låt svalna något före servering.

Recept från ICA.

ARTIKELN HANDLAR OM