Hemgjord glögg med äpple

Foto: BJÖRN LINDAHL
Glögg med äpple
MAT & DRYCK

Testa att göra din egen glögg.
Det blir gott och du kan enkelt reglera hur söt den blir.
Perfekt som alkoholfritt alternativ, men är även god att spetsa med exempelvis ljus rom.

Hemgjord glögg med äpple

Ingredienser:

  • 1 flaska äppelmust av fin kvalitet

  • 2 kanelstänger

  • 1 stjärnanis

  • 3 st hela kardemummakapslar

  • 8 st kryddnejlikor

  • 2 st torkade pomeransskal

  • 1 bit torkad ingefära

  • ev socker

  • russin och mandlar till servering

Gör så här:

  1. Häll äppelmusten i kastrull och tillsätt alla kryddor.

  2. Värm upp på svag värme till önskad temperatur. Ju längre kryddorna får dra, desto mer smakar glöggen.

  3. Smaka av med socker om du vill ha en sötare glögg.

  4. Servera med russin och mandlar.

Tips!

Om du vill spetsa glöggen med alkohol passar det bra med rom eller calvados. Tänk då på att glöggen inte ska koka utan bör värmas försiktigt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Glögg

Julmat