Smördegspuffar med löjrom

MAT & DRYCK

Löjrom är aldrig fel.

De här snittarna är goda, snygga och lätta att göra.

Perfekt att servera till fördrinken.

Foto: Stefan Jerrevång
Smördegspuffar med löjrom s

Smördegspuffar med löjrom

ca 12 stycken

Ingredienser:

  • 1 paket smördeg

  • 100 gram Kalix löjrom

  • 1 dl crème fraiche

  • 1 liten finhackad rödlök

  • 1dl riven västerbottensost

  • dill

  • salt och nymalen svartpeppar

  • 1 vispat ägg

  • rivet citronskal

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.

  • Stansa ut rundlar av smördegen, ca 5 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  • Pensla smördegen med vispat ägg och lägg på lite riven västerbottensost.

  • Grädda i ugnen i cirka 7 minuter eller tills smördegen rest sig och blivit gyllenbrun.

  • Ta ut puffarna ur ugnen och låt svalna.

  • Skär av toppen på varje rundel och fyll med crème fraiche, finhackad rödlök och Kalix löjrom, salta och peppra och dekorera med en dillkvist. Lägg försiktigt på toppen.

  • Servera!

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept